Latest Posts

Beauty uit de natuur, Fytotherapie

By vrijdag, december 06, 2013 , , , , ,

Hoi lieve lezers,
Fytotherapie is het behandelen van klachten en ziekten met geneesmiddelen die uit planten of uit delen van planten komen. Fytotherapie lijkt sterk op homeopathie, maar bij fytotherapie wordt er gewerkt met puur en alleen de werkzame stof. Terwijl met homeopathie de werkzame stof wordt verdunt met alcohol en dan pas wordt toegediend. Fytotherapie is een eeuwenoude vorm van genezing, en wordt hoogstwaarschijnlijk als sinds het begin van de mensheid gebruikt.
* Ga hier niet zelf mee aan de slag! Raadpleeg altijd de hulp van een specialist.*

Natuurlijk kan fytotherapie ook gebruikt worden rond beauty. Daarom heb ik mij verdiept in de fytotherapie om voor jullie een aantal remedies op beautykwalen te vinden.


Arganolie
Arganolie, ook wel Marokkaans goud genoemd, wordt gewonnen uit de pit van de Argania Spinoza. Voor 1 liter zuivere olie heeft men 20 tot 30 pitten nodig. Berberse vrouwen gebruikte deze olie al heel lang, maar langzamerhand begint deze olie ook populair te worden in de rest van de (westerse) wereld.

Te gebruiken bij:
  • Rimpels
  • Cellulitis, striemen
  • Haaruitval, gespleten punten, roos
  • Eczeem, acne
Huid en haar
Arganolie vertraagd de veroudering van de huid en verhoogt de elasticiteit en hydratatie. Ook hersteld het veerkracht en glans van het haar en stimuleert de gezonde haargroei van binnenuit.
Verder helpt Arganolie het een verstoorde hormoonhuishouding in balans te brengen. De olie heeft een ontstekingsremmende werking en reguleert de talkproductie van de huid.

Biergist
Biergistis een microscopische zwam, wat betekend dat dit een levend organisme is. Deze zwam is te vinden in de schil van sommige vruchten en in biermos. Ook bevat het essentiële aminozuren, vitamines (vooral B complex) en minerale.

Te gebruiken bij:
  • Broze haren
  • Zwakke nagels
  • Onzuiverheden: acne, jeugdpuistjes en steenpuisten
  • Droge huid
Door de antibacteriële werking biedt biergist een goede aanvulling op de behandeling van acne en steenpuisten.

Brandnetel
Brandnetel komt bijna overal voor, in het bos, de berm en je eigen achtertuin. Iedereen weet dat je van de brandnetel nare jeukende en branderige plekken krijgt, wat minder mensen weten is dat deze plant ook goed doet. Zo is de brandnetel rijk aan vitamine B2 en B5, foliumzuren, silicium en zink.
Dit alles samen zorgt ervoor dat brandnetel effectief is bij zwakke nagels en ervoor zorgt dat haaruitval vermindert en de haargroei verbeterd. Door het zinkgehalte is brandnetel tevens prima te gebruiken tegen mee-eters en acne.

Te gebruiken bij:
  • Haaruitval
  • Zwakke nagels
  • Acne en mee-eters


Nogmaals, dit is een wijze van geneeskunde, ga dus niet zelf aan de slag maar raadpleeg altijd een specialist.


You Might Also Like

1 reacties